Co będzie Ci potrzebne:
1. Mleko podgrzej do temperatury 80 stopni. Na średniej mocy palnika i ciągle delikatnie mieszając zacznij do gorącego mleka dodawać twaróg. Mieszaj do momentu, aż zacznie się oddzielać serwatka.
2. Weź namoczoną bawełnianą ściereczkę lub drobną gazę i włóż ją do durszlaka. Po oddzieleniu się serwatki przecedź ser przez ściereczkę i zlej serwatkę.
3. Gorący ser wyłóż na patelnię z rozmąconymi jajkami z kminkiem i solą. Do mieszanki dodaj też masło. Ciągle mieszaj, dopóki całość nie przyklei się do ścianek patelni.
4. Kiedy mieszanka jest gotowa, wlej zawartość patelni do przygotowanego naczynia. Ser pozostaw do wystudzenia, aż osiągnie temperaturę pokojową. Następnie włóż do lodówki na co najmniej godzinę, a najlepiej na całą noc.
5. Pokrój ser w plasterki i podawaj.