2. Tort ozdobiony kwiatami
W roli dekoracji świetnie sprawdzą się kwiaty drobnych róż, eustomy i gipsówki. Używaj tylko jadalnych kwiatów z upraw ekologicznych lub zbieraj kwiaty samodzielnie latem w ogrodzie i prasuj je lub susz.
3. Dekorowanie cukierkami i posypkami
W supermarketach i sklepach specjalistycznych można znaleźć różne posypki i ozdoby w kształcie serc. Alternatywnie, możesz pokroić większe czerwone żelki i wyciąć z nich małe serduszka. Następnie możesz losowo ułożyć serca na torcie lub ułożyć je symetrycznie w kształcie słów, imion itp.
4. Masa marcepanowa
Rozwałkuj masę marcepanową i wytnij z niej serca Jeśli nie masz foremek do wykrawania, potnij rozwałkowany arkusz na cienkie paski, a następnie nadaj im dowolny kształt – litery, cyfry itp.
Bonami radzi: Kremy na bazie bitej śmietany nie nadają się do marcepanu. Jeśli chcesz użyć masy cukrowej lub marcepanowej przygotuj krem maślany, 5. Zrób serce z papieru
Papier i wykałaczkę bądź patyczek do szaszłyków na pewno masz w domu. Wytnij z papieru serca o różnych rozmiarach, przyklej je do wykałaczek i wbij w ciasto.