Załóż konto i zdobądź 20 zł rabatu na pierwsze zakupy. Załóż konto i zdobądź 20 zł rabatu na pierwsze zakupy.
  • Codziennie nowe inspiracje
  • 20 zł rabatu na pierwsze zakupy
  • Zapisz swoje ulubione produkty
lub
Wejdź przez Facebook
Obserwujemy dla Ciebie ten produkt!

Obserwowanie produktu jest aktywne.: Już obserwujesz .

Jak tylko produkt będzie dostępny, napiszemy do Ciebie na . Tutaj możesz zmienić adres, na który wyślemy powiadomienie, lub anulować obserwowanie . Tutaj możesz zmienić adres, na który mamy wysłać powiadomienie.

Ok
Anulowano obserwowanie produktu

Obserwowanie produktu zostało anulowane. Jeśli zmienisz zdanie, możesz je z powrotem aktywować.

Ok

Ktoś Cię ubiegł :(

Z przykrością informujemy, że ktoś Cię wyprzedził i wybrany przez Ciebie produkt nie jest już dostępny. Aktywowaliśmy ponowne obserwowanie produktu, abyś mógł go w końcu kupić! Jeśli nie jesteś już zainteresowany produktem, anuluj obserwowanie tutaj.

Ok

Ta witryna używa plików cookie. Więcej o używanych przez nas plikach, ich zastosowaniu, modyfikacji i akceptacji można znaleźć tutaj

ok
Menu
20 złRejestracjaLogowanie20 złKoszyk
Strona głównaStrona głównaInspiracje

Wiosenne porządki w kuchni

Ciągle zamiatasz, wycierasz, polerujesz, a i tak masz poczucie, że nie jest wystarczająco czysto? Utrzymanie porządku w kuchni to sprawa kluczowa. Dlatego mamy dla Ciebie szereg sprytnych sposobów na to, by serce Twojego domu było olśniewające bez wielogodzinnego sprzątania.

Zainspiruj się naszymi prostymi radami oraz praktycznymi gadżetami, dzięki którym sprzątanie będzie dużo prostsze.

1. Zacznij od brudnych naczyń

Zanim rzucisz się w wir porządkowania, pozbieraj wszystkie brudne naczynia ze stołu i blatów, włóż do zmywarki i włącz ją.

Jeżeli nie posiadasz zmywarki umyj naczynia ręcznie, wytrzyj je i od razu schowaj do szafek. Dzięki temu nic nie będzie Ci zawadzać na kolejnych etapach. Nie będziesz musiał przesuwać i przemieszczać talerzy podczas wycierania blatów i stołu, co oszczędzi czas.

Dzięki narożnemu ociekaczowi dobrze wykorzystasz miejsce nawet w małej kuchni.

2. Od góry ku dołowi

Trzymaj się podstawowej zasady porządków i sprzątaj od góry do dołu. Zacznij od najwyższych półek, wytrzyj je z kurzu, następnie skup się na blacie i dolnych szafkach, a na sam koniec zostaw podłogę. Najpierw ją zamieć lub poodkurzaj, a później wytrzyj na mokro.

Rada: Nie zapomnij o regularnym czyszczeniu sprzętów kuchennych

Nie musisz tego robić przy codziennym sprzątaniu, ale jeżeli raz w miesiącu znajdziesz na to czas, nie będziesz musiał walczyć z nagromadzonym brudem. To oszczędzi Ci dużo czasu.

3. Lodówka na celowniku

Wyrzuć wszystkie przeterminowane produkty, umyj półki i zastanów się czy nie byłoby warto przeorganizować lodówki za pomocą pojemników i stojaków.

Ręka do góry, komu zdarzyło się wyrzucać stare jogurty zagubione z tyłu półek lub spleśniałą marchew z szuflady? Nam bez wątpienia! Z przejrzyście zorganizowaną lodówką ograniczasz wyrzucanie jedzenia do minimum.

4. Wymień ścierki i gąbki

Wypierz brudne ścierki, rękawice kuchenne, fartuszki i inne tekstylia. Wyrzuć zużyte gąbki, druciaki oraz szczotki i wymień je na nowe. Wydaje się, że to drobiazg, ale ma duży wpływ na czystość kuchni.

5. Dobra organizacja to połowa sukcesu

Tak samo jak w przypadku lodówki, przemyślana organizacja szuflad i szafek pomoże Ci w utrzymywaniu ładu. Wypróbuj różne pojemniki, stojaki i wieszaki.

Zapewniają one dodatkowe miejsce do przechowywania i pozwalają łatwo zorientować się, co gdzie leży.

6. Końcowy „efekt wow“

Wyjątkowy rezultat przyniesie wypolerowanie wszystkich frontów i powierzchni z wysokim połyskiem. Aby ich nie porysować, używaj delikatnego środka przeznaczonego do tego celu.

To także świetny pomysł na poprawienie wrażenia, jeżeli przed przyjściem gości nie masz czasu na wielkie porządki.

Potrzebujesz pomocy w sprzątaniu pozostałych pomieszczeń? Zainspiruj się naszymi radami i praktycznymi gadżetami.