20 zł dla CiebieRejestracjaLogowanie20 zł dla CiebieKoszyk
Strona głównaStrona głównaInspiracje

Dwa szybkie przepisy na Halloween, z którymi poradzą sobie nawet dzieci

Wypróbuj nasze dwa łatwe przepisy na Halloween. Jeśli potrzebujesz kilku wskazówek na ostatnią chwilę, z tymi przepisami będziesz gotowy na wszystkie „cukierki i psikusy”.
Nietoperze z ciasteczek Oreo to piękna dekoracja na Halloween

Nietoperze z ciasteczek Oreo to piękna dekoracja na Halloween

Nietoperze z ciasteczek Oreo

Co będzie Ci potrzebne?

  • ciasteczka Oreo
  • oczy, które możesz zrobić lukru i ciemnej czekolady


    Wykonanie:
    1. Odłóż na bok część ciasteczek Oreo, potrzebne będą do zrobienia skrzydełek.
    2. Podziel te ciasteczka na dwie części i wydłub z nich biały krem. Przetnij je na pół za pomocą noża i uformuj w skrzydełka.
    3. Drugą część herbatników wykorzystaj na korpusy nietoperzy. Podziel również te herbatniki i umieść skrzydła z ciastek pomiędzy dwoma waflami.
    4. Na koniec dodaj oczy − kupione lub własnoręcznie zrobione z lukru i czekolady.

    Rada: Do zrobienia oczu możesz też użyć usuniętej z ciasteczek białej masy. Uformuj je w małe kulki. Następnie połóż na wierzchu okruchy ciasteczek.

  • Ciastka z ciasta francuskiego możesz wypełnić dżemem lub czekoladą.

    Ciastka z ciasta francuskiego możesz wypełnić dżemem lub czekoladą.

    Upiorne dynie z ciasta francuskiego

    Co będzie Ci potrzebne

  • ciasto francuskie
  • dżem
  • roztrzepane jajko do posmarowania
  • foremki do wykrawania ciastek w kształcie dyni

    Wykonanie:
    1. Rozłóż ciasto na stolnicy i wytnij kształt dyni za pomocą foremki do wykrawania. Połowę dyń pozostaw w całości, na drugiej połowie wytnij twarze.
    2. Całe dynie posmaruj dżemem, a następnie przykryj dyniami z twarzą.
    3. Za pomocą widelca dociśnij wzdłuż krawędzi.
    4. Posmaruj jajkiem i piecz w temperaturze 170°C przez około 20 minut.

  • Więcej inspiracji