Do -15% na łazienkę | Zaoszczędź jeszcze dziś →
Mid Season Sale | Zaoszczędź do 50% →
20 zł dla CiebieRejestracjaLogowanieKoszykMenu

Z wizytą w studiu kulinarno-fotograficznym w Zagrzebiu

Odwiedziliśmy nowoczesne studio kuchenne w Zagrzebiu, które zostało pomyślane jako miejsce, w którym łączy się miłość do gastronomii, fotografii i warsztatów. Za nazwą Kotluša, o której opowiemy później, stoją Vedran i Mihaela, młode małżeństwo, które od lat gromadzi wokół siebie miłośników dobrej fotografii i jeszcze lepszego jedzenia. Cieszymy się, że produkty z Bonami stały się częścią ich studia. Ale teraz najważniejsze – kim i czym jest Kotluša?

Synonim specjalnych okazji

Sama nazwa Kotluša pochodzi od określenia dużego kociołka, naczynia, w którym przygotowuje się na przykład bigos. Kotluša to synonim specjalnych okazji, kiedy gotuje się świąteczne potrawy, a wokół stołu nigdy nie brakuje śmiechu, towarzystwa, dobrej lampki wina i rozmowy. Tak jest też w studiu Kotluša w Zagrzebiu, gdzie Mihaela i Vedran połączyli tradycję z nowoczesnością tworząc przestrzeń, w której powstają najlepsze opowieści. Oboje od dawna są częścią sceny gastronomicznej, Vedran tworzy przepisy, gotuje i filmuje oraz publikuje na swoim blogu i profilu na Instagramie seasoned.with.love. Mihaela od samego początku była impulsem do założenia Kotluša, sama prowadzi profil na Instagramie mih.a.e.la.

Koncepcja studia

Nauczeni doświadczeniem nagrywania i fotografowania przepisów, Mihaela i Vedran zaprojektowali w przestrzeni studia cztery kuchnie, tak aby każdy miał środowisko, w którym może zaprezentować swoją wizję i pomysł, a także charakter potrawy. Przed każdą kuchnią znajduje się modułowa wyspa, a oprócz przygotowywania i fotografowania potraw, wyspy są również wykorzystywane podczas warsztatów kulinarnych jako blaty.

Gdzie znajduje się Kotluša?

Kotluša znajduje się w samym centrum Zagrzebia w Chorwacji, a uczestnicy zajęć zachwycili się naczyniami Bonami Selection.