4 naleśników – można wykorzystać resztki lub usmażyć świeże
4 jajek
sera cheddar
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzej do 200 stopni (dolna i górna grzałka). Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia.
Pokrój pieczarki i podsmaż je na maśle. Gdy woda odparuje, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak. Dopraw solą i wymieszaj. Gdy szpinak będzie ugotowany, dopraw pieprzem i gałką muszkatołową.
Rozłóż warzywa na naleśnikach, ale nie do samych brzegów, ponieważ będziesz składać naleśniki ze wszystkich czterech stron w kierunku środka. Posyp tartym serem i zrób dziurkę w środku nadzienia i wbij do niej jajko.
Piecz naleśniki, aż białka jajek będą ścięte, około między 15 a 18 minut, w zależności od piekarnika.
Bonami radzi: Najlepsze są jeszcze ciepłe, ale można je jeść także na zimno.