Kruche ciasto, soczyste wypełnienie i chrupiąca skórka na wierzchu. Tak poznasz dobrze upieczone ciasto. Mimo że wzmianki o podobnych deserach, jak amerykańskie pie znajdziemy w kronikach ze starożytnego Egiptu lub Rzymu, a pierwsze dokładne przepisy pojawiają się w zapiskach z XIV wieku z Anglii, dzisiejszy przysmak najpopularniejszy jest na terenie Ameryki Północnej.
Najwyższej jakości naczynie to połowa sukcesu. Do dzieła!
O marce:
Francuska rodzinna firma Emile Henry znana jest wszystkim, którzy zakochali się w sztuce pieczenia i gotowania. Ręcznie wykonane ceramiczne naczynia najwyższej jakości sprawią, że Twój obiad zyska nowy smak. Wyjątkowe produkty, dzięki którym nie tylko pieczenie i gotowanie, ale także podawanie do stołu daje wiele radości, są obecne na naszych stołach już od 1848 roku.
Dzięki specjalnej technologii ceramika jest odporna na uderzenia i zarysowania, więc śmiało możesz kroić w naczyniach. Co więcej, wszystkie produkty Emile Henry są odpowiednie do zmywarki do naczyń, piekarnika, a nawet zamrażarki!
Przepis na najlepsze ciasto każda rodzina ma inny, ale jeśli chodzi o naczynie, numer jeden to bezspornie Emile Henry.