Załóż konto i zdobądź 20 zł rabatu na pierwsze zakupy. Załóż konto i zdobądź 20 zł rabatu na pierwsze zakupy.
  • Codziennie nowe inspiracje
  • 20 zł rabatu na pierwsze zakupy
  • Zapisz swoje ulubione produkty
lub
Wejdź przez Facebook
Obserwujemy dla Ciebie ten produkt!

Obserwowanie produktu jest aktywne.: Już obserwujesz .

Jak tylko produkt będzie dostępny, napiszemy do Ciebie na . Tutaj możesz zmienić adres, na który wyślemy powiadomienie, lub anulować obserwowanie . Tutaj możesz zmienić adres, na który mamy wysłać powiadomienie.

Ok
Anulowano obserwowanie produktu

Obserwowanie produktu zostało anulowane. Jeśli zmienisz zdanie, możesz je z powrotem aktywować.

Ok

Ktoś Cię ubiegł :(

Z przykrością informujemy, że ktoś Cię wyprzedził i wybrany przez Ciebie produkt nie jest już dostępny. Aktywowaliśmy ponowne obserwowanie produktu, abyś mógł go w końcu kupić! Jeśli nie jesteś już zainteresowany produktem, anuluj obserwowanie tutaj.

Ok

Ta witryna używa plików cookie. Więcej o używanych przez nas plikach, ich zastosowaniu, modyfikacji i akceptacji można znaleźć tutaj

ok
Wszystko, co wydasz u nas przed Świętami, zwrócimy Ci formie rabatu.
Menu
20 złRejestracjaLogowanie20 złKoszyk
Strona głównaStrona głównaInspiracje

Śledzie na 3 sposoby

Śledź to niekwestionowany król wigilijnych stołów. I słusznie, ponieważ jest pełen wartości odżywczych i witamin.
W nowoczesnym wydaniu w niczym nie przypomina jednak znienawidzonych rolmopsów z dzieciństwa.

Zainspiruj się trzema wersjami świątecznych śledzi, które przygotowała Agata znana z instagramowego profilu kulinarne_przygody_gatity. Pójdziesz w stronę klasyki, skusisz się na odrobinę szaleństwa czy wybierzesz szybki i prosty wariant?

Śledź w oleju z cebulą

Składniki:
• 400 g filetów śledziowych w zalewie
• mleko lub maślanka do moczenia śledzia
• 2 cebule
• olej rzepakowy lub słonecznikowy
• świeżo mielony kolorowy pieprz
• natka pietruszki
• gęsta śmietana

Przygotowanie:
Śledzia moczyć w płynie (tak, aby przykrył rybę) przez 2 h. Po tym czasie trzeba sprawdzić, czy filety są jeszcze mocno słone. Jeśli nie, można je już opłukać. Cebulę obrać, pokroić w piórka, umieścić na sitku i przelać wrzącą wodą. Wystudzić. Dzięki temu cebula straci ostry smak i będzie delikatniejsza. Filety dokładnie opłukać, osuszyć, pokroić i ułożyć na głębszym półmisku.
Na wierzch wyłożyć cebulę i zalać olejem, posypać pieprzem i natką. Odstawić na minimum 12 h do lodówki.

Sałatka śledziowa z groszkiem
i mango

Składniki:
• 400 g filetów śledziowych
• 1 cebula
• 4 ugotowane ziemniaki
• 1 szklanka mrożonego groszku
• 3/4 szklanki pokrojonego w kostkę mango
• 4 łyżki oleju rzepakowego
• sok z 1/2 cytryny
• 1/2 łyżeczki musztardy, sól, pieprz

Przygotowanie:
Zamrożony groszek ugotować w niewielkiej ilości osolonej wody przez 10 minut. Odcedzić i przelać zimną wodą. Ziemniaki pokroić w grubą kostkę, cebulę w drobną kostkę, a śledzie w dzwonka. Przełożyć do miski.
W szklance wymieszać olej, sok z cytryny, pieprz, sól i musztardę. Polać sałatkę sosem i dokładnie wymieszać.

Śledź z cebulą i jabłkiem

Składniki:
• 5 filetów śledziowych
• 1 czerwona cebula
• 1 kwaśne jabłko
• pieprz
• szczypiorek
• 4 łyżki gęstej śmietany

Przygotowanie:
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Jabłko dokładnie umyć i też pokroić w kostkę. Pokrojone śledzie, cebulę i jabłko umieścić na półmisku lub wrzucić do miseczek. Posypać pieprzem i szczypiorkiem.

Poprzez zakończenie rejestracji zawrzesz tę umowę z Bonami.cz, a. s. dotyczącą ochrony danych osobowych.