Nóż Santoku Trino marki FABINI został zaprojektowany w Czechach i dzięki ząbkowanej krawędzi idealnie nadaje się do krojenia pieczywa, owoców i warzyw, również ze skórką.
Ostrze noża wykonano metodą kanapkową San Mai z japońskiej, trójwarstwowej stali. Rezultatem jest ostry i elastyczny nóż, który nie pęka ani się nie kruszy. Twardy rdzeń AUS8, zapewniający maksymalną i długotrwałą ostrość, uzupełniają bardziej miękkie, elastyczne warstwy zewnętrzne, które zapobiegają uszkodzeniom ostrza. Ostrze jest szlifowane obustronnie pod kątem ok. 13° a twardość stali sięga 57-59 HRC.
Rękojeść ma doskonałą ergonomię i jest wykonana z termoplastycznego materiału, który nie ślizga się i zapewnia maksymalną wytrzymałość i trwałość.
Do pieczywaZe stali nierdzewnejDługość klingi 13 cm
Wszystkie informacje o produkcie
Odkryj pełną ofertę produktów z kolekcji Trino
Będzie pasowało