Uwielbiana bomba serowa – przed Państwem
fondue ♥ Pełna smaku potrawa pochodzi ze Szwajcarii, ale triumfy popularności święci również we Francji. Oprócz serowego fondue zestaw sprawdzi się podczas przyrządzania mięsa lub czekoladowej fontanny.
Jak przygotować klasyczne serowe fondue?
Weź ceramiczny
caquelon, czyli naczynie do fondue
Emile Henry, wymaż je przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodaj pokaźną ilość startego sera i dolej trochę białego wina. Pozwól rozpuścić się mieszance, a w międzyczasie pokrój na kawałki chleb lub francuską bagietę (możesz także zaszaleć i wykorzystać nawet jabłka).
Caquelon przenieś na stół, umieść na podgrzewaczu, będącym częścią zestawu i zacznij ucztę! Polecamy przyprawić fondue gałką muszkatołową oraz białym i czarnym pieprzem.
O marce:
Francuska rodzinna firma Emile Henry znana jest wszystkim, którzy
zakochali się w sztuce pieczenia i gotowania.
Ręcznie wykonane ceramiczne naczynia najwyższej jakości sprawią, że Twój obiad zyska nowy smak. Wyjątkowe produkty, dzięki którym nie tylko pieczenie i gotowanie, ale także podawanie do stołu daje wiele radości, są obecne na naszych stołach już od 1848 roku.
Dzięki specjalnej technologii ceramika jest
odporna na uderzenia i zarysowania, więc śmiało możesz kroić w naczyniach. Co więcej, wszystkie produkty Emile Henry są
odpowiednie do zmywarki do naczyń, piekarnika, a nawet zamrażarki!
Przepis na najlepsze ciasto każda rodzina ma inny, ale jeśli chodzi o naczynie, numer jeden to bezspornie
Emile Henry.