Ty także zakochałeś się w powolnym gotowaniu? Dzięki połączeniu niskiej temperatury i długiego czasu gotowania żywność zachowuje witaminy, aromaty i jest odpowiednio soczysta.
W wolnowarze Bankett przygotujesz duszone mięso, gęstą zupę lub warzywny gulasz poświęcając temu minimum uwagi i wysiłku. Wolnowar nagrzewa się równomiernie i bardzo dobrze rozprowadza ciepło wokół jedzenia, więc praktycznie nie da się go przypalić czy rozgotować. Urządzenie składa się z 2 części: glinianego garnka oraz grzejącej obudowy o mocy 320 W. Po zakończeniu gotowania można wyciągnąć glazurowaną wkładkę i od razu podawać do stołu.
Dzięki prostemu panelowi obsługa jest banalnie prosta. Wystarczy wybrać jeden z trzech stopni ustawienia temperatury i włączyć 12-godzinny tryb gotowania, po którego zakończeniu wolnowar automatycznie przejdzie w stan 6-godzinnego utrzymywania temperatury. Można również ustawić wolny, dowolny czas gotowania w przedziale od 30 minut do 12 godzin.