Załóż konto i zdobądź 20 zł rabatu na pierwsze zakupy. Załóż konto i zdobądź 20 zł rabatu na pierwsze zakupy.
  • Codziennie nowe inspiracje
  • 20 zł rabatu na pierwsze zakupy
  • Zapisz swoje ulubione produkty
lub
Wejdź przez Facebook
Obserwujemy dla Ciebie ten produkt!

Obserwowanie produktu jest aktywne.: Już obserwujesz .

Jak tylko produkt będzie dostępny, napiszemy do Ciebie na . Tutaj możesz zmienić adres, na który wyślemy powiadomienie, lub anulować obserwowanie . Tutaj możesz zmienić adres, na który mamy wysłać powiadomienie.

Ok
Anulowano obserwowanie produktu

Obserwowanie produktu zostało anulowane. Jeśli zmienisz zdanie, możesz je z powrotem aktywować.

Ok

Ktoś Cię ubiegł :(

Z przykrością informujemy, że ktoś Cię wyprzedził i wybrany przez Ciebie produkt nie jest już dostępny. Aktywowaliśmy ponowne obserwowanie produktu, abyś mógł go w końcu kupić! Jeśli nie jesteś już zainteresowany produktem, anuluj obserwowanie tutaj.

Ok

Ta witryna używa plików cookie. Więcej o używanych przez nas plikach, ich zastosowaniu, modyfikacji i akceptacji można znaleźć tutaj

ok
Wszystko, co wydasz u nas przed Świętami, zwrócimy Ci formie rabatu.
Menu
20 złRejestracjaLogowanie20 złKoszyk
Strona głównaStrona głównaInspiracje

Świąteczne wypieki na 3 sposoby

Każdego roku obiecujesz sobie, że na Twój świąteczny stół trafią różnorodne, słone oraz słodkie wypieki, ale z braku czasu i pomysłu ląduje na nim jedynie nieśmiertelny murzynek? Zainspiruj się pomysłami Dominiki na proste,
ale spektakularne pyszności.

Mama dwójki uroczych córek, autorka instagramowego profilu skandynawski_doomek, przygotowała przepisy na trzy kulinarne hity, które przeniosą bożonarodzeniową biesiadę
na nowy poziom. Skusisz się na makowiec w kształcie gwiazdy, chrupiące domowe bułeczki czy aromatyczny
i nietypowy chlebek ziołowy
? My zamierzamy przygotować wszystkie trzy!

Tradycyjna makowa gwiazdka

Składniki:
• 200 g mleka
• 35 g drożdży
• 50 g masła
• 4 jajka
• 600 g mąki pszennej
• 800 g masy makowej
• cukier puder

Przygotowanie:
Wyrobić ciasto drożdżowe i rozwałkować na 4 równe koła. Przełożyć masą makową, nakładając koła jedno na drugie. Pokroić na 16 równych części, nie docinając ciasta do końca. Odwracać części parami – jedną w lewo, drugą w prawo itd. Piec w temp. 180°C przez 30 minut.

Proste i szybkie bułeczki

Składniki:
• 200 g mleka w temperaturze pokojowej
• 1 łyżeczka cukru
• 25 g drożdży
• 280 g mąki pszennej
• pół łyżeczki soli
• 1 jajko

Przygotowanie:
Wyrobić ciasto drożdżowe, uformować z niego kuleczki i lekko spłaszczyć. Posmarować mlekiem i posypać sezamem. Jeśli chcemy szybko zrobić bułeczki nie czekając na wyrośnięcie ciasta, wkładamy je do zimnego piekarnika i ustawiamy temperaturę 200°C. Pieczemy przez 25 minut. Jeśli mamy więcej czasu, to przykrywamy bułeczki i czekamy na ich wyrośnięcie około 20-25 minut. Następnie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 15 minut.

Nietypowy chlebek ziołowy

To wytrawna wersja ciasta drożdżowego. Należy je zagnieść, rozwałkować i posmarować masłem przygotowanym z przepisu poniżej. Następnie kroimy ciasto w paski i zwijamy je w harmonijkę. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym przez 20-25 minut w temperaturze 200°C.

Masło ziołowe:
• 20 g liści bazylii
• 1 ząbek czosnku
• 70 g pomidorów suszonych w oleju

Bazylię, suszone pomidory i czosnek rozdrobnić, dodać masło, pieprz i sól. Dobrze wymieszać.

Poprzez zakończenie rejestracji zawrzesz tę umowę z Bonami.cz, a. s. dotyczącą ochrony danych osobowych.