Dzięki formom włoskiej marki Guardini nawet zwykła babka będzie luksusowym deserem. Dowodem na to jest forma Bundy wykonana ze stali Hi-Top. Materiał ten doskonale przewodzi, co gwarantuje równomierne rozprowadzanie ciepła i świetne rezultaty nawet przy niższych temperaturach.
Jeżeli będziesz odpowiednio dbać o formę, będzie z Tobą przez długie lata. Poniżej znajdziesz kilka zasad:
• Przed pierwszym użyciem dokładnie umyj formę
• Przed pieczeniem wysmaruj wnętrze formy olejem, masłem lub margaryną.
• Przed wyjęciem ciasta z formy pozwól, by ostygło.
• Formy można używać jedynie w piekarniku, gdzie temperatura nie powinna przekroczyć 230°C. Pamiętaj, by nie wkładać do piekarnika pustej formy, ponieważ może dojść do jej uszkodzenia.
• Po każdym użyciu umyj formę ręcznie za pomocą płynu do mycia naczyń i wysusz.