Dzięki silikonowym foremkom do gotowania jajek w koszulkach Pouched egg cooker marki Lékué możesz z łatwością przygotować idealne jajka.
Dzięki temu systemowi możesz ugotować kilka jajek jednocześnie, ponieważ kilka jajek zmieści się w standardowym garnku. Produkt unosi się w wodzie, dzięki czemu jajka gotują się idealnie. Silikonowy wierzch pozwala na łatwą obsługę bez ryzyka poparzenia.
Aby uzyskać doskonały rezultat, wykonaj następujące kroki:
- Podgrzej wodę w garnku do temperatury 90-95ºC (woda nie może się zagotować). Jeśli wolisz, możesz lekko posmarować produkt olejem, aby ułatwić wyjęcie jajka.
- Ułóż formę na szklance i rozbij do niej jajko. W ten sposób pozbędziesz się nadmiaru skondensowanego płynu przez sitko (to nie jest białko jajka!).
- Zamknij bezpiecznie foremkę i natychmiast umieść ją w garnku na około 3 minuty.
- Następnie wyjmij foremkę z wody i wyjmij jajko.
.
Wskazówka dotycząca czyszczenia: Wyczyść foremkę natychmiast po użyciu lub namocz ją. Zapobiegnie to zaschnięciu resztek jajka w foremce i ułatwi czyszczenie. Jeśli chcesz zrobić więcej niż dwa jajka z rzędu w tej samej foremce, wyczyść ją po drugim użyciu.