Menu
20 zł dla CiebieRejestracjaLogowanie20 zł dla CiebieKoszyk
Strona głównaStrona głównaInspiracje

Posiłki z dziećmi

Sztuka odpowiedniego zachowania się przy stole to nie tylko umiejętność pochłonięcia kolacji. Aby i dzieci stopniowo odnalazły się w krainie savoir-vivre, przygotowaliśmy kilka rad i wskazówek dla najmniejszych, dzięki którym z radością zaczną przyzwyczajać się do pałaszowania dań sztućcami.

To nic strasznego, smacznego!

Jakość na pierwszym miejscu

Najważniejszy jest materiał! Na początku lepiej sprawdzi się bezpieczne tworzywo sztuczne, które powinno być odporne na wysokie temperatury i nieszkodliwe dla zdrowia (nie może zawierać formaldehydu lub bisfenolu A). Wybieraj naczynia opatrzone certyfikatem i wyprodukowane w Europie. Alternatywą dla plastiku może być również drewno.

Więcej rad i wskazówek dotyczących jadalni znajdziesz tutaj