Miedź od razu rozpoznasz po typowym pomarańczowym kolorze i błyszczącym wykończeniu. Bezkonkurencyjnie przewodzi ciepło, jest więc jednym z najlepszych materiałów, które mogą zagościć w kuchni. Wnętrze naczyń miedzianych jest często pokryte innym tworzywem, takim jak teflon, który zapobiega przywieraniu potraw. Naczynia miedziane są cięższe i trudniejsze w utrzymaniu od standardowych modeli ze stali nierdzewnej.
Miedź od razu rozpoznasz po typowym pomarańczowym kolorze i błyszczącym wykończeniu. Bezkonkurencyjnie przewodzi ciepło, jest więc jednym z najlepszych materiałów, które mogą zagościć w kuchni. Wnętrze naczyń miedzianych jest często pokryte innym tworzywem, takim jak teflon, który zapobiega przywieraniu potraw. Naczynia miedziane są cięższe i trudniejsze w utrzymaniu od standardowych modeli ze stali nierdzewnej.
Aby zobaczyć więcej wyników usuń jeden z filtrów