Czym zachwycą Cię formy do pieczenia włoskiej marki Guardini?
Charakteryzują się one łatwością utrzymania w czystości i odpornością na zadrapania. Stal Hi-Top z dwustronną powierzchnią nieprzywierającą Skandia Xtreme Plus, która zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła, dzięki czemu obniża zużycie energii, a tym samym oszczędza Twoje pieniądze.
Jeżeli będziesz odpowiednio dbać o formę, będzie z Tobą przez długie lata. Poniżej znajdziesz kilka zasad:
• Przed pierwszym użyciem dokładnie umyj formę
• Przed pieczeniem wysmaruj wnętrze formy olejem, masłem lub margaryną.
• Przed wyjęciem ciasta z formy pozwól, by ostygło.
• Formy można używać jedynie w piekarniku, gdzie temperatura nie powinna przekroczyć 230°C. Pamiętaj, by nie wkładać do piekarnika pustej formy, ponieważ może dojść do jej uszkodzenia.
• Po każdym użyciu umyj formę ręcznie za pomocą płynu do mycia naczyń i wysusz.