Ta witryna używa plików cookie. Więcej o używanych przez nas plikach, ich zastosowaniu, modyfikacji i akceptacji można znaleźć tutaj

ok
Menu
20 złRejestracjaLogowanie20 złKoszyk
Strona głównaStrona głównaInspiracje

Jak zapakować gościom świąteczne smakołyki na wynos?

Taki prezent zawsze ucieszy! Pierniczki, ciasta, ciasteczka i pyszności, które zostały po uroczystej kolacji. Najlepsze podarunki znajdziesz nie tylko pod choinką, ale i w kuchni.

Żaden dobry gospodarz nie pozwoli gościom odejść z pustymi rękami, dlatego przygotowaliśmy kilka rad i wskazówek, które pozwolą Ci pomysłowo zapakować stołownikom smakołyki na wynos.

Metalowy pojemnik

To dobry pomysł na zapakowanie gościom suchych ciastek. Uroczy nadruk na pokrywce sprawi, że puszka stanie się potem praktyczną dekoracją w kuchni lub w jadalni.

Jeśli masz pod ręką niski pojemnik, możesz ułożyć w nim ciasteczka w papierowych koszyczkach, tworząc w ten sposób pomysłową bombonierkę.

Papierowe torebeczki

przyjdą z odsieczą nawet na ostatnią chwilę. Wystarczy, że wrzucisz do nich po kilka ciastek i gotowe!

Za to materiałowe serwetki

naprawdę zadadzą szyku! Wybierz dostatecznie dużą serwetkę, którą potem owiniesz wokół kawałka ciasta i przewiążesz wstążką.

Koszyki i drewniane pojemniki

Jeśli chcesz zapakować gościom ciężkie, soczyste ciasta, postaw na drewniane pojemniki, które warto wyłożyć płótnem. Zaprezentują się bardzo elegancko i zmieszczą placki, butelkę z likierem lub słoik z kompotem.

Prosto i estetycznie

Pierniczki zapakuj gościom do słoika, który możesz przewiązać sznurkiem lub wstążką.