Załóż konto i zdobądź 20 zł rabatu na pierwsze zakupy. Załóż konto i zdobądź 20 zł rabatu na pierwsze zakupy.
  • Codziennie nowe inspiracje
  • 20 zł rabatu na pierwsze zakupy
  • Zapisz swoje ulubione produkty
lub
Wejdź przez Facebook
Obserwujemy dla Ciebie ten produkt!

Obserwowanie produktu jest aktywne.: Już obserwujesz .

Jak tylko produkt będzie dostępny, napiszemy do Ciebie na . Tutaj możesz zmienić adres, na który wyślemy powiadomienie, lub anulować obserwowanie . Tutaj możesz zmienić adres, na który mamy wysłać powiadomienie.

Ok
Anulowano obserwowanie produktu

Obserwowanie produktu zostało anulowane. Jeśli zmienisz zdanie, możesz je z powrotem aktywować.

Ok

Ktoś Cię ubiegł :(

Z przykrością informujemy, że ktoś Cię wyprzedził i wybrany przez Ciebie produkt nie jest już dostępny. Aktywowaliśmy ponowne obserwowanie produktu, abyś mógł go w końcu kupić! Jeśli nie jesteś już zainteresowany produktem, anuluj obserwowanie tutaj.

Ok

Ta witryna używa plików cookie. Więcej o używanych przez nas plikach, ich zastosowaniu, modyfikacji i akceptacji można znaleźć tutaj

ok
Strona głównaStrona głównaInspiracje
Pozostałe inspiracjeWnieś do swojego domu powiew egzotyki

Poznaj magiczną sztukę grillowania

Bez względu na to, czy kupujesz pierwszy grill czy jesteś wyjadaczem BBQ, zawsze można coś udoskonalić. Sprawdź nasze wskazówki i przekonaj się czy Twój stek jest wspaniale soczysty. Abyś mógł wznieść się na kulinarne wyżyny mamy dla Ciebie odpowiednie wyposażenie i akcesoria oraz receptę na idealną marynatę.

Jak rozpalić grill, żeby żar nie zgasł?

Węgiel drzewny ułóż w stożek. Grill rozpalaj naturalną podpałką. Następnie obłóż ją węglem i poczekaj aż się zapali. Powtarzaj tę czynność, aż rozpalisz tyle węgla, ile potrzebujesz

Następnie rozłóż węgle na całej powierzchni grilla i połóż nad nie ruszt posmarowany olejem. Co pół godziny dodawaj nowe węgle, aby utrzymać odpowiednią temperaturę.

Jak grillować, aby efekt był soczysty?

Zanim zaczniesz grillować pozwól, aby mięso się zahartowało, tzn. odstaw
je na chwilę w temperaturze pokojowej. Zbyt zimne mięso straciłoby soki
i smakowałoby jak podeszwa.

Z tego samego powodu nie wbijaj widelca w mięso, ale do przewracania użyj szczypiec.

Przed grillowaniem mięso i warzywa osusz z marynaty. Cieknący tłuszcz spadający na rozżarzone węgle produkuje niezdrowe substancje
i nieprzyjemny dym.

Grillowanie wymaga odpowiedniego czasu

Upiecz mięso jak prawdziwy profesjonalista. Najpierw ściągnij z rusztu piersi z kurczaka, którym wystarczy około 5 minut na grillu. Wieprzowe i wołowe mięso zostaw na 5-10 minut, a udka z kurczaka z kością na około 35 minut.

Mimo że ciężko jest wytrzymać pozwól mięsu parę minut odpocząć, zanim
je rozkroisz. Dzięki temu sok nie wypłynie na talerz a danie będzie dużo smaczniejsze.

Poprzez zakończenie rejestracji zawrzesz tę umowę z Bonami.cz, a. s. dotyczącą ochrony danych osobowych.