Załóż konto i zdobądź 20 zł rabatu na pierwsze zakupy. Załóż konto i zdobądź 20 zł rabatu na pierwsze zakupy.
  • Codziennie nowe inspiracje
  • 20 zł rabatu na pierwsze zakupy
  • Zapisz swoje ulubione produkty
lub
Wejdź przez Facebook
Obserwujemy dla Ciebie ten produkt!

Obserwowanie produktu jest aktywne.: Już obserwujesz .

Jak tylko produkt będzie dostępny, napiszemy do Ciebie na . Tutaj możesz zmienić adres, na który wyślemy powiadomienie, lub anulować obserwowanie . Tutaj możesz zmienić adres, na który mamy wysłać powiadomienie.

Ok
Anulowano obserwowanie produktu

Obserwowanie produktu zostało anulowane. Jeśli zmienisz zdanie, możesz je z powrotem aktywować.

Ok

Ktoś Cię ubiegł :(

Z przykrością informujemy, że ktoś Cię wyprzedził i wybrany przez Ciebie produkt nie jest już dostępny. Aktywowaliśmy ponowne obserwowanie produktu, abyś mógł go w końcu kupić! Jeśli nie jesteś już zainteresowany produktem, anuluj obserwowanie tutaj.

Ok

Ta witryna używa plików cookie. Więcej o używanych przez nas plikach, ich zastosowaniu, modyfikacji i akceptacji można znaleźć tutaj

ok
Strona głównaStrona głównaInspiracje
Pozostałe inspiracjePojemniki i naczynia, którym nie straszna żadna temperatura

Przedświąteczne szaleństwo. Błyskawiczne i pyszne pierniczki

Święta coraz bliżej, a Ty przez stres związany z przygotowaniami nawet
nie czujesz ich atmosfery? Zatrzymaj się na chwilę i spędź miło czas przygotowując proste i pyszne pierniczki, które możesz zrobić nawet
w ostatniej chwili
. W domu wypełnionym zapachem ciasta, przy dźwiękach kolęd obowiązek stanie się czystą przyjemnością, a Ty będziesz cieszyć się obłędnym aromatem miodu i atmosferą Bożego Narodzenia.

Świąteczny cashback

Spraw radość sobie lub swoim bliskim! Każdą złotówkę, którą wydasz u nas do północy 20.12. zwrócimy Ci 22.12. jako rabat na Twoje konto Bonami.

Rada nr 1

Pozwól, aby ciasto odpoczęło

Prawdziwym wyzwaniem dla wszystkich kucharzy w gorącej wodzie kąpanych jest zasada, aby nie wałkować i wykrawać ciasta bezpośrednio
po jego zagnieceniu. Doświadczeni mistrzowie wypieków wiedzą jednak,
że trzeba ciasto schować na minimalnie 12 godzin do lodówki, aby ułatwić sobie pracę i otrzymać smaczniejsze ciasteczka.

Rada nr 2

Połącz dwa zadania w jedno

A gdyby tak przy wałkowaniu ciasta móc od razu je ozdabiać? Zaopatrz się
w sprytne akcesoria, a Twoje pierniczki będą piękne i równe po upieczeniu. Ciasto rozwałkuj na grubość około 3 mm, a następnie po całej powierzchni przeciągnij wałek ze wzorem.

Aby wzór był bardziej wyraźny warto przed pieczeniem posmarować roztrzepanym jajkiem wypukłe części. Jeżeli chcesz osiągnąć efekt wow, wykonaj rzadszy, cytrynowy lukier i po upieczeniu nanieś go na ciastka gąbeczką. Efekt będzie wyjątkowo oryginalny.

Klasyka, która nigdy się nie nudzi

Rada nr 3

Odpowiednio wysmarowana forma

Dobre wysmarowanie formy to podstawa udanych wypieków. Aby wszystko odbyło się szybko i sprawnie, zaopatrz się także w papier do pieczenia. Może on jednak pofalować się pod wpływem temperatury, zmieniając w ten sposób kształt ciastek. Doskonałym rozwiązaniem są więc maty silikonowe, których można używać wielokrotnie.

Tym, którym zależy na prostocie i oszczędności czasu polecamy oleje
w spreju
, który nakłada się łatwo i równomiernie.

Rada nr 4

Jak wyczarować mięciutkie pierniki?

Tradycyjne przepisy na pierniki wymagają naprawdę dobrego planowania. Aby były one miękkie w Święta, powinny miesiąc dojrzewać. Do Wigilii nie zostało już jednak tyle czasu. Skorzystaj więc z triku naszych babć.

Do pojemnika z pierniczkami włóż połówkę jabłka. Po kilku dniach będą rozpływać się w ustach.

Poprzez zakończenie rejestracji zawrzesz tę umowę z Bonami.cz, a. s. dotyczącą ochrony danych osobowych.