Załóż konto i zdobądź 20 zł rabatu na pierwsze zakupy. Załóż konto i zdobądź 20 zł rabatu na pierwsze zakupy.
  • Codziennie nowe inspiracje
  • 20 zł rabatu na pierwsze zakupy
  • Zapisz swoje ulubione produkty
lub
Wejdź przez Facebook
Obserwujemy dla Ciebie ten produkt!

Obserwowanie produktu jest aktywne.: Już obserwujesz .

Jak tylko produkt będzie dostępny, napiszemy do Ciebie na . Tutaj możesz zmienić adres, na który wyślemy powiadomienie, lub anulować obserwowanie . Tutaj możesz zmienić adres, na który mamy wysłać powiadomienie.

Ok
Anulowano obserwowanie produktu

Obserwowanie produktu zostało anulowane. Jeśli zmienisz zdanie, możesz je z powrotem aktywować.

Ok

Ktoś Cię ubiegł :(

Z przykrością informujemy, że ktoś Cię wyprzedził i wybrany przez Ciebie produkt nie jest już dostępny. Aktywowaliśmy ponowne obserwowanie produktu, abyś mógł go w końcu kupić! Jeśli nie jesteś już zainteresowany produktem, anuluj obserwowanie tutaj.

Ok

Ta witryna używa plików cookie. Więcej o używanych przez nas plikach, ich zastosowaniu, modyfikacji i akceptacji można znaleźć tutaj

ok
Strona głównaStrona głównaInspiracje

Przepis na domowy ajerkoniak

Świetny dodatek do zimowej herbatki czy świątecznych ciast. Oto przed państwem... słodki i bajeczny ajerkoniak, który w łatwy sposób będzie
można zrobić w domowym zaciszu. Nie potrzeba żadnych specjalnych zdolności, by go wykonać, zatem przygotuj się na degustację czarującego smaku.

Przepis na smaczny ajerkoniak:

• 1 puszka skondensowanego mleka
• 2 szklanki cukru
• 1 laska wanilii (opcjonalne cynamon
i gałka muszkatołowa)
• 8 jajek
• 200 ml spirytusu (wódki)
• 125 ml koniaku (wódki)

1. krok

Oddziel białka od żółtek i ubij żółtka
z cukrem oraz z wanilią (wcześniej przekrój ją na pół
i wyskrob małe ziarenka).

2. krok

Do tak powstałego napoju kogiel-mogiel dodawaj skondensowane mleko miksując aż do połączenia składników.

3. krok

Do tak powstałej mikstury dodawaj powoli alkohol.
Całość przelej do butelek
i trzymaj w lodówce.
Kiedy przyjdą goście, nalej smakołyk
do szklanek i udekoruj plastrami pomarańczy.

Jak wykonać świąteczny smakołyk?

Chcesz zaskoczyć bliską Ci osobę czymś wyjątkowym, a jednocześnie smacznym? Przelej ajerkoniak do małej buteleczki i udekoruj według uznania.

Do tego nadadzą się etykietki na prezenty czy dekoracyjne wstążki lub taśmy washi. ❤

Poprzez zakończenie rejestracji zawrzesz tę umowę z Bonami.cz, a. s. dotyczącą ochrony danych osobowych.