
Lato smakoszy. Lekki obiad
Piękna pogoda i wysokie temperatury sprawiają, że każdy ma chęć na świeże, lekkie dania. Na szczęście, często są to bardzo proste przepisy. Dania będą jeszcze smaczniejsze dzięki naszym naczyniom i akcesoriom!
Sezonowe przysmaki ♥
Gdy nie wiesz, na co masz ochotę idź za głosem serca. Gdy nie wiesz,
co na to głos serca, poradź się natury. Natura mówi, że w tym sezonie dojrzewają pomidory, ogórki
i kalarepki. Wykorzystaj je w swoich daniach!
Rzecz jasna, najlepiej będą wyglądały w ceramicznych i porcelanowych talerzach i miseczkach!

Pieczony bakłażan z kozim serem
Umyj i przekrój bakłażana, a wnętrze pokrój w kostkę. Przygotuj marynatę z oliwy, białego joguru i posiekanego czosnku. Posól i popierz do smaku.
Połóż bakłażana na blachę i porządnie natrzyj marynatą. Piecz przez 20-30 minut w pikarniku, w temperaturze 180 °C. Wyjmij upieczonego bakłażana, posyp kozim serem i włóż
do piekarnika na jeszcze 5 minut.
Podawaj z ulubioną sałatką, warzywami lub tostem. Smacznego!


Sprytni pomocnicy
Kilka dobrze dobranych akcesoriów pozwoli
Ci bardzo skrócić czas spędzony w kuchni. Produkty Joseph Josephnie tylko są niebywale pomocne, ale też świetnie wyglądają.


Przeżyj z nami lato dla smakoszy!
Jakie jest Twoje ulubione danie?
Na trawie śniadanie >>>
...byle w podróży! >>>
Przy świetle księżyca >>>