Znamy się? Zaloguj się

lub
Zaloguj się przez Facebook
Już 2,5 miliona użytkowników

Dołącz do grona 2,5 mln zadowolonych klientów i zdobądź 20 zł na swoje pierwsze zakupy.

Dołącz do grona 2,5 mln zadowolonych klientów i zdobądź 20 zł na swoje pierwsze zakupy.

70% mniej za stylowe mieszkanie!

  • Wyjątkowe produkty designerskie
  • Program lojalnościowy
  • Codzienne nowe promocje
  • 90 dni na bezproblemowy zwrot
lub
Wejdź przez Facebook

Obserwujemy dla Ciebie ten produkt!

Obserwowanie produktu jest aktywne.: Już obserwujesz .

Jak tylko produkt będzie dostępny, napiszemy do Ciebie na . Tutaj możesz zmienić adres, na który wyślemy powiadomienie, lub anulować obserwowanie . Tutaj możesz zmienić adres, na który mamy wysłać powiadomienie.

Ok

Anulowano obserwowanie produktu

Obserwowanie produktu zostało anulowane. Jeśli zmienisz zdanie, możesz je z powrotem aktywować.

Ok

Ktoś Cię ubiegł :(

Z przykrością informujemy, że ktoś Cię wyprzedził i wybrany przez Ciebie produkt nie jest już dostępny. Aktywowaliśmy ponowne obserwowanie produktu, abyś mógł go w końcu kupić! Jeśli nie jesteś już zainteresowany produktem, anuluj obserwowanie tutaj.

Ok
Ta witryna używa plików cookie. Więcej o używanych przez nas plikach, ich zastosowaniu, modyfikacji i akceptacji można znaleźć tutaj
ok

Zarejestruj się i zyskaj 20 zł na Twoje zakupy.

  • pomoc@bonami.pl
  • |
  • 33 888 10 68
33 888 10 68

Wszystkie smaki Francji

Francję odwiedza się ze względu na architekturę, sztukę i literaturę. Dzięki nam możesz zajrzeć Francuzom do kuchni. Bon appétit!

Udostępnij kampanię | Kampania już się skończyła

Paryż, miasto wszech miast

Paryż to nie tylko miasto pełne romantyczny czy artystycznych doznań, ale również prawdziwe niebo dla podniebienia.

Rozsmakuj się w Paryżu!

Crêpes

100 g mąki, szczypta soli
1 łyżki cukru, 2 duże jajka
1 łyżki oleju słonecznikowego
300 ml mleka

Wszystkie składniki wrzuć do miski i zmieszaj na gładką masę.
Naleśniki smaż na dobrze rozgrzanej patelni. Przewróć na drugą stronę gdy spód naleśnika będzie już ładnie zrumieniony i ścięty.

Gotowe naleśniki podawaj z dżemem, lodami czy czekoladą.

Makaroniki

120 g drobno zmielonych migdałów
150 g cukru pudru
50 g cukru
3 białka
czerwony barwnik spożywczy

Migdały zmiksuj z cukrem pudrem na gładką masę. Białka ubij ze zwykłym cukrem na lekką pianę, dodaj barwnik i masę migdałową.
Rękawem cukierniczym nałóż masę na blachę.
Piecz 10–12 minut w 150 °C.

Bretania i Normandia

Witaj w raju pełnym świeżych ryb, warzyw i owoców. W Bretanii zasmakuj w miejscowych serach i jabłecznym winie.

Beignets

4 jabłka
1 cukier waniliowy, 1 proszek do pieczenia
cukier, szczypta soli
200 ml mleka, łyżka oleju
2 jaja

Zmieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj jajka, olej i mleko. Obierz jabłka, pokrój je w kółeczka i posyp waniliowym cukrem. Obtoczone w cieście smaż z obu stron. Gotowe posyp cukrem.

Mouclade, małże
w sosie śmietanowym

2 kg małży
500 ml białego wina
curry, natka pietruszki, cebula
125 ml śmietany, masło

Na maśle podsmaż cebulę, dodaj małże, białe wino i pietruszkę. Gotuj 5 minut. Wyciągnij ugotowane małże, te, które się nie otworzyły wywal. Do sosu dodaj łyżeczkę curry i śmietanę. Smacznego!

Francja Północna

Słynie z doskonałej kuchni, w której nie brakuje niemieckich inspiracji. Warto spróbować tam pasztetu z kaczki, suszonej szynki czy pysznej konfitury. No i oczywiście nie można zapomnieć o słonych tartach!

La Flamiche, tarta z porami

ciasto francuskie, 1 łyżka masła, 2 jajka
100 g boczku, 1–2 porów, 250 ml śmietany do ubijania
200 g ementalera, sól i pieprz

Ciasto włóż do formy i podziurkuj widelcem. Na maśle smaż boczek, dodaj pokrojonego pora. Odstaw z ognia, dodaj śmietanę, jajka, ementaler, sól i pieprz. Wlej masę do formy wyłożoną ciastem. Piecz 30 minut w 220 °C.

Słoneczne południe

Południe Francji to przede wszystkim mocne słońce i błękitne morze. W kuchni królują warzywa, ryby, owoce morza i oliwa. Czym dalej na południe, tym więcej widać włoskich wpływów. Dla kuchni jak znalazł!

Bouillabaisse, zupa rybna

2,5  kg filetów z różnych morskich ryb, krewetki, 4 ząbki czosnku, 2 cebule, 1 por, 4 pomidory, kalarepa, liść laurowy, szafran, skórka pomarańczowa, oliwa, 100 ml białego wina, sól i pieprz

Ryby zalej 3 l wody i gotuj. Na patelni podsmaż warzywa. Po 5 min. dodaj je do zupy, dopraw przyprawami. Gotuj wszystko 15 min. i dodaj wino oraz krewetki. Ozdób skórką pomarańczową i ziołami.

Tapenada, pasta z czarnych oliwek

140 g oliwek, 1 łyżka kaparów
2 żabki czosnku
3 fileciki anchois
1 łyżeczka chilli, garść bazylii, garść pietruszki
60 ml oliwy

Wszystkie składnik rozmiksuj na masę (nie musi być idealnie gładka). Pastę podawaj ze świeżym pieczywem albo smażoną bagietką.

Podano do stołu!

A jak właściwie Francuzi spożywają posiłki? Przede wszystkim całą rodziną!

Wspólna kolacja to podstawa i może ona trwać aż 3 godziny. Smacznego!

Wystarczy 10 sekund a zyskasz z całą masę korzyści!

Utwórz za darmo konto na Bonami, oprócz natychmiastowego dostępu do dodatkowych funkcji zyskasz 20 zł na swoje pierwsze zakupy.

  • Obserwowanie dostępności produktów
  • Zapisanie ulubionych perełek
  • Bonusy i rabaty na zakupy
  • VIP obsługa klientów
lub
Wejdź przez Facebook

Zakończeniem registracji zawrzesz tą umowę z Bonami.cz, a. s. dotyczącą ochrony danych osobowych.

Zakończeniem registracji zawrzesz tą umowę z Bonami.cz, a. s. dotyczącą ochrony danych osobowych.

  «
 
Not at all/Extremely likely
Powered by Daktela