Sztuka codziennego gotowania w sposób zdrowy i różnorodny
przy jednoczesnym zachowaniu rozsądku nie zawsze jest oczywista. Zwłaszcza, kiedy starasz się unikać częstych wizyt w sklepie,
nie myślisz o skomplikowanych wyzwaniach kulinarnych. Mamy dla Ciebie
5 przepisów, które przyrządzisz w kilka chwil z tego, co najczęściej masz
w domu. Chwyć za łyżkę i zacznij czarować razem z nami.
Spaghetti, fusilli, penne, bezglutenowy, wegański. Z tej szerokiej gamy każdy wybierze coś dla siebie. Co więcej, makaron najlepiej smakuje
z prostymi dodatkami. Dobra oliwa, zioła i odrobina sera dojrzewającego wystarczy, by stworzyć danie godne popularnych restauracji.
Przygotuj:
400 g makaronu
2 łyżki posiekanych ziół (świeżych lub mrożonych)
6 łyżek oliwy extra virgin
2 ząbki czosnku
100 g tartego sera (najlepiej parmezanu)
Wykonanie jest dziecinnie proste – ugotuj makaron, wymieszaj oliwę, zioła
i czosnek. Posyp obficie serem.