Nie na darmo mówi się, że jemy oczami. Mimo że nasza uwaga powinna skupiać się głównie na samym posiłku, jego ważną częścią jest odpowiednia prezentacja. Kotlet z kapustką najlepiej wygląda na tradycyjnej zastawie, natomiast potrawy z basenu Morza Śródziemnego na kolorowych kamionkowych talerzach.
Wybierając weź pod uwagę nie tylko ulubiony styl, ale i właściwości danego materiału.
Porcelanowy serwis to klasyka. Wyjątkowy kolor, stałość odcieni oraz delikatny, a zarazem wytrzymały materiał. Dekoracje na krawędziach nie bledną nawet po latach. Porcelana jest odporna na zmiany temperatury oraz uszkodzenia mechaniczne. Nie potłucze się ot tak!
Posiłki serwowane w porcelanie będą wyjątkowe i eleganckie. Duży wybór modeli sprawi, że odnajdą się zarówno na minimalistycznym stole, jak i uroczystej kolacji. Dobrze zaprezentują się w niej nasze narodowe dania – bigos, pierogi, krokiety...
Nierówne krawędzie i powierzchnia to wcale nie wady produkcyjne. Do tego niebanalny wygląd i świetne właściwości, takie jak wytrzymałość i twardość. Cięższa od porcelany. Różnorodne zdobienia umożliwiają stworzenie jedynego w swoim rodzaju zestawu.