Menu
20 zł dla CiebieRejestracjaLogowanie20 zł dla CiebieKoszyk
Strona głównaStrona głównaInspiracje

Jak wybrać naczynia do jadalni?

Nie na darmo mówi się, że jemy oczami. Mimo że nasza uwaga powinna skupiać się głównie na samym posiłku, jego ważną częścią jest odpowiednia prezentacja. Kotlet z kapustką najlepiej wygląda na tradycyjnej zastawie, natomiast potrawy z basenu Morza Śródziemnego na kolorowych kamionkowych talerzach.

Wybierając weź pod uwagę nie tylko ulubiony styl, ale i właściwości danego materiału.

Zawsze na topie

Porcelanowy serwis to klasyka. Wyjątkowy kolor, stałość odcieni oraz delikatny, a zarazem wytrzymały materiał. Dekoracje na krawędziach nie bledną nawet po latach. Porcelana jest odporna na zmiany temperatury oraz uszkodzenia mechaniczne. Nie potłucze się ot tak!

Ujmujący kameleon

Posiłki serwowane w porcelanie będą wyjątkowe i eleganckie. Duży wybór modeli sprawi, że odnajdą się zarówno na minimalistycznym stole, jak i uroczystej kolacji. Dobrze zaprezentują się w niej nasze narodowe dania – bigos, pierogi, krokiety...

Figlarna kamionka

Nierówne krawędzie i powierzchnia to wcale nie wady produkcyjne. Do tego niebanalny wygląd i świetne właściwości, takie jak wytrzymałość i twardość. Cięższa od porcelany. Różnorodne zdobienia umożliwiają stworzenie jedynego w swoim rodzaju zestawu.

Nie bój się czerni!

Naczynia w ciemnych kolorach nie muszą być ponure. Ustaw je na lnianym obrusie lub drewnianej desce, a Twoja jadalnia nabierze luksusowego charakteru. Szeroka oferta kolorów sprawi, że naczynia będą pasować do wnętrz w stylu rustykalnym. Podaj na czarnych talerzach steki, desery i orientalne dania.

Więcej porad dotyczących wyboru naczyń znajdziesz tutaj