Ta witryna używa plików cookie. Więcej o używanych przez nas plikach, ich zastosowaniu, modyfikacji i akceptacji można znaleźć tutaj

ok
Menu
20 złRejestracjaLogowanie20 złKoszyk
Strona głównaStrona głównaInspiracje

Jak nie marnować jedzenia? Odkryj pakowanie próżniowe

Starasz się ograniczyć marnowanie żywności, ale mimo dobrych chęci, resztki lub zepsute składniki nadal lądują w koszu? Z pewnością spodobają Ci się pomysłowe produkty Zwilling, które sprawią, że zawartość lodówki pozostanie świeższa nawet do 5 razy dłużej.

Zapoznaj się ze wszystkimi zaletami domowego pakowania próżniowego!

Czego będziesz potrzebować?

Podstawowym wyposażeniem będzie elektryczna pompka próżniowa. Waży niepozorne 300 g, jest łatwa w obsłudze, cicha i bezprzewodowa. Co więcej, pompka automatycznie wyłączy się po osiągnięciu odpowiedniej próżni. Możesz dokupić dowolną liczbę szklanych lub plastikowych pojemników oraz torebek w różnych wielkościach – wszystko w zależności od upodobań lub potrzeb.

Inwestuj stopniowo w kolejne pojemniki lub woreczki na żywność, a z czasem na zawsze rozstaniesz się z jednorazowymi foliami i torebkami.

Zalety przechowywania próżniowego

Przede wszystkim – opakowania próżniowe sprawią, że żywność będzie świeższa nawet 5 razy dłużej, dzięki czemu codzienne zakupy staną się przeszłością. Co więcej, resztki z kolacji lub obiadu możesz bez problemu dojeść nawet kilka dni później, bez uszczerbku na smaku i zapachu potraw.

Torebki wykorzystasz również do przyrządzania mięsa metodą sous vide. Pakowanie próżniowe przyśpiesza proces marynowania mięsa – teraz potrwa jedynie pół godziny.

Marka Zwilling opracowała również aplikację mobilną, która pomaga monitorować daty ważności do spożycia za pomocą kodu QR na każdym pudełku.

Jak dbać o pojemniki i torebki?

Pojemniki, pokrywki i torebki próżniowe nie wymagają specjalnej pielęgnacji. Są odpowiednie do lodówek, zamrażarek, a także kuchenek mikrofalowych. I absolutna oczywistość – możesz myć je w zmywarce!